Even voorstellen

 

Stichting Het Lichtpunt is een interkerkelijke stichting sterk gericht op evangelisatie en zending in Nederland, onder leiding van evangelist Bert Bruinekreeft. Wij werken nu 30 jaar op campings in Voorthuizen e.o. Vanaf 1982 houden wij ook elk jaar een tentcampagne in Voorthuizen.

Jaarlijks organiseert stichting Het Lichtpunt op uitnodiging van kerken en gemeentes, 6 tentevangelisatiecampagnes.  Elke campagne duurt 14 dagen. Tijdens de campagnes is er elke dag om 19:30 uur een evangelisatiedienst waar prediking over en gebed voor zekerheid van geloof en lichamelijke en geestelijke noden een centrale plaats innemen. Op zondag morgen is er om 10:00 uur ook nog een meeting. Vaak organiseren plaatselijke kerken en gemeentes ook nog kinderfeesten, tevens zijn er vrouwenochtenden en jongerenmeetings en zaterdags een seminar om 10.00 uur.

Wij hebben de afgelopen 30 jaren altijd interkerkelijk gewerkt en doen dat ook nu nog altijd. Wij werken met een klein aantal vaste medewerkers uit verschillende kerken en gemeentes. Daarnaast werken er ook altijd een groot aantal plaatselijke christenen mee. Dit doen wij met onze tent, om  de meetings laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk te maken, ook voor de plaatselijke kerken. Om mee te werken houden wij de financiële drempel erg laag, daar wij de financiën voor 100% voor onze rekening nemen, giften zijn wij wel erg blij mee!

 

 

Onze roeping

Wij weten ons héél zeker door God geroepen, om te trekken met onze tent door Nederland en België, en zijn in 2004, na gebed nog weer extra bevestigd, door Jona 3:2: ”Maak u op, ga naar Ninevé, de grote stad, en breng haar de prediking, die Ik tot u spreken zal”. Ninevé was een goddeloze stad, dat zijn Schepper niet meer wil kennen en dienen. Helaas lijkt het er op, dat ons land steeds meer op Ninevé gaat lijken.

Nu is het ons gebed, dat wij in de dorpen en steden, samen met de plaatselijke kerken en gemeentes, de mensen mogen bereiken met het Evangelie van Jezus Christus.

 

Home | Wie zijn wij? | Cursussen | Agenda | Webshop | Multimedia | De Herberg | Partner worden | Info